Дългоочакваният филм на Джеймс Камерън - Avatar: The Way of Water

...
Дългоочакваният филм на Джеймс Камерън - Avatar: The Way of Water
Коментари Харесай

С цени на билетите между $12,50 и $16,50: Avatar: The Way of Water очаква $175 милиона в боксофиса само за уикенда

Дългоочакваният филм на Джеймс Камерън -  " Avatar: The Way of Water " ( " Аватар: Пътят на водата " ) завоюва 17 милиона $ по време на предпремиерните си прожекции в Съединени американски щати по пътя си към уикенда, през който се чака да завоюва 175 милиона $, оповестява CNBC.

Процентът на продадените билети за прожекции в 3D и премиум формат е много видим. Огромните 61% от локалните билети в четвъртък бяха за 3D прожекции.

За съпоставяне " Доктор Стрейндж в мултивселената на лудостта " на Marvel Studio завоюва 36 милиона $ по време на предварителните си прожекции, което е най-високата облага от всички филми през 2022 година, " Тор: Любов и гръм " беше вторият най-голям резултат - с 29 милиона $, следван от " Черната пантера: Уаканда вечно " ", който сграбчи 28 милиона $.

В  на продължението се споделя, че това ще бъде " най-сложният откъм режисура и реализация филм, юридически в миналото ". 

Част от сцените са снимано с до 15 камери по едно и също време. Като всеки от актьорите е имал по две на лицето си за постигането на стереоскопичния облик.

Премиум форматите ще бъдат огромен фактор за първия уикенд на " Аватар: Пътят на водата " и цялостния му боксофис. Режисьорът Камерън и " Дисни " популяризираха " Пътят на водата " като наложителен 3D филм, което значи, че множеството прожекции на кино лентата ще изискват специфични очила и по-висока цена на билета.

Това е изключително значимо, като се има поради, че Камерън сподели пред GQ, че филмът ще би трябвало да стане третият или четвъртият най-касов филм в историята, с цел да излезе на нулева облага. Това значи, че би трябвало да генерира повече от 2 милиарда $ в световния боксофис по време на първичното си лъчение по кината. 
 Кой е коледният филм с най-високи доходи в историята?
Кой е коледният филм с най-високи доходи в историята?

Класиката " Сам у дома " не е на първа позиция

EntTelligence пресмята, че 3D билетите за " Пътят на водата " ще костват приблизително към $16,50 всеки, до момента в който 2D ще коства към $12,50.

В началото на уикенда продължението на " Аватар " видя отмерено разделяне сред броя на 3D и 2D екраните. Това е най-високото съответствие на билетите за филмите, излезли тази година. Вторият по величина е " Wakanda Forever " със 17% 3D прожекции.

В четвъртък филмът направи 50,4 милиона $ от интернационалните продажби на билети, като се изключи Китай. В Европа 71% от продадените билети идват от прожекции в 3D и премиум формат. Междувременно в Азиатско-тихоокеанския район, който включва Корея, Тайланд, Индонезия и Филипините, 39% от приходите в боксофиса са за тези по-скъпи прожекции.

Досега Китай е събрал 5 милиона $ в предпремиени прожекции, като упованията са в деня на откриването да доближи 18,5 милиона $.

" Всеки маратон стартира с тази първа стъпка и за " Аватар: Пътят на водата " това е единствено началото ", сподели Пол Дергарабедиан, старши медиен анализатор в Comscore. 
 Новият филм за Джеймс Бонд
Новият филм за Джеймс Бонд " No time to die " може да бъде продаден на стрийминг платформа

Филмът трябваше да излезе по кината през април тази година, само че коронавирусът го отсрочи

" Аватар ", който беше пуснат през 2009 година, направи единствено 77 милиона $ през първия си уикенд, само че се трансформира в най-касовия филм на всички времена. Той поддържа позицията си с помощта на няколко повторни издания.

Филмът имаше невероятна резистентност в боксофиса, вървеше по кината през август 2010 година, зашеметяващите 234 дни. " Аватар " в последна сметка генерира 760 милиона $ в Съединени американски щати и Канада и повече от 2 милиарда $ от интернационалните пазари по време на първичното си прожектиране в кината.

По това време филмовитепрозорци нормално продължаваха от 75 до 90 дни. Тези дни времето сред стартирането в кината е стеснено до към 45 дни. Разбира се, имаше и изключения,  " Top Gun: Maverick " на Skydance, който е в кината от 203 дни и продължава да се прожектира.

Най-гледаният български филм за 2021-а година донесе доходи от близо 1,5 милиона лв.

Лентата събра над 150 000 фенове единствено на кино
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР